coaching, mentoring, tanácsadás

CREATIVE COACH

CREATIVE COACH

Egy hegymászó nehézségei

2016. április 20. - Kövesdi Mátyás

 

Az év elején Klein Dávid előadásában arról is mesélt, hogy nem csak a hegymászás volt nehéz, hanem a hegyről már leérve egy folyón átjutni is kihívás volt. A folyó felett leszakadtak a hidak egy korábbi földrengés következtében. Ez sok órás, sok extra kilométeres kerülőt jelentett, nem könnyű terepen.

Munka közben is találkozhatunk ilyen helyzetekkel. Ugye kapásból fel tudod sorolni, hogy ki - kivel nincs jóban? Kik azok, akik “fújnak” egymásra. Talán te magad is részese vagy egy ilyen ellentétnek?

Egy tartós munkahelyi konfliktus, nyílt vagy csendes “hidegháború” rengeteg energiát emészt fel. 
A hatékony munkavégzés helyett rengeteg kerülőt, több óra munkát, vagy extra kilométereket jelenthet. Nem beszélve arról, hogy így kevesebb örömöt élünk meg.

Gondolkoztál már azon, hogy ha köztetek lenne egy híd, akkor mennyivel könnyebb lenne együttműködni?

Azt gondolom, hogy már az oviban is megtanuljuk, hogy teljesen mindegy, hogy ki kezdte.
Ahhoz, hogy ne kelljen feleslegesen ilyen sok energiát elégetni, nekünk kell kezdeni a híd újraépítését. Ha zavar a sok kerülő, akkor tegyél azért, hogy a másiknak is legyen kedve hozzá. 
Egy kicsivel több bizalom, nyitottság, különbözőségeink elfogadása segíthet.
Persze szükség van önbizalomra és önbecsülésre is, ami segít abban, hogy cselekedjünk. 
Egy kedves barátom azt a mondást idézte valamelyik nap, hogy “a nem csinálásból nem lesz semmi, csak a csinálásból lesz valami”.

Építed, vagy inkább maradsz a kerülőútnál?

A bejegyzés trackback címe:

https://creativecoach.blog.hu/api/trackback/id/tr778648392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása